Svako novo rješenje za Kosovo biće gore od prethodnog

Što se više odlaže rješenje kosovskog pitanja, svaki novi predlog biće gori i radikalniji za Srbiju, izjavio je potpredsjednik srpske Vlade Rasim Ljajić.

Foto: „Mislim da sve treba staviti na sto kao opcije“: Ljajić (Gov.me)

„Ako pogledate istorijski u zadnjih 25 godina, svaki svaki sljedeći predlog za Kosovo je bio gori od onog predhodnog. Svaki legitimni predstavnik Albanaca je bio radikalniji od predhodnog. Nije se pregovaralo sa onima sa kojima se možda moglo pregovarati zato što se polazilo sa maksimalističkih pozicija“, kazao je Ljajić gostujući na RTS-u.

On ističe da zato treba pomjeriti stvari sa mrtve tačke prije svega zbog Srba, koji žive na Kosovu i zbog napretka zemlje, jer pregovaračka pozicija Srbije slabi što se više odlaže rješenje pitanja Kosova.

„Mislim da sve treba staviti na sto kao opcije. Mislim da je podjela dobro, ali zakašnjelo rješenje. Bilo je ranije prilike, devedesetih godina kada ste imali realnu i vlast, moć i uticaj na Kosovu, ali sada toga nema. Prema tome, naša pregovaračka pozicija je sada daleko slabija i što više odlažemo (rješenje) mislim da će biti sve gore po nas“, istakao je on.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!