Tači: Navodi medija o podjeli Kosova su lažne vijesti

taci_sinhua.jpg

Kosovski predsjednik Hašim Tači nije želeo da odgovori na pitanje novinara da li je podjela Kosova ili razmjena teritorija jedna od opcija za postizanje sporazuma.

On je medijske navode u vezi sa tim u vezi nazvao je “lažnim vijestima” koje zbunjuju javnost.

“Ne komentarišem medijske navode, mišljenja bez adrese. Kosovske institucije bi trebalo da rade na postizanju široko zasnovanog konsenzusa i na nastavku dijaloga”, rekao je Tači prilikom odavanja pošte preminulom Ademu Demaćiju.

Na pitanje novinara da li će razmjena teritorija biti na pregovaračkom stolu u dijalogu sa Beogradom, Tači je rekao da postoje mnoge vijesti o dijalogu koje, kako je naveo, zbunjuju javno mnjenje, prenosi Gazeta ekspres.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine u kojem posreduje EU, Tači tvrdi da će na kraju dijaloga “dvije nezavisne zemlje postići konačni sporazum” i da će “Srbija formalno priznati Kosovo”, ali nije pomenuo teritorijalni integritet Kosova, primjećuje prištinski list.

“Nema napretka bez stabilizacije odnosa”, istakao je on.

Tači nije želio da komentariše ni pitanje da li će on, kao glavni pregovarač u dijalogu, razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o jezeru Gazivode na predstojećim sastancima.

Kosovski list Koha ditore danas je naveo da će se Priština složiti da razmjeni to jezero, koje se nalazi u sjevernom dijelu Kosova, za Preševo i dio Bujanovca u južnoj Srbiji, u kojima Albanci čine većinu stanovništva.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!