Traži da na robiju zajedno sa njim ide i njegova stoka

Foto: Nezavisne.rs

#Robija #Poljoprivrednik
Poljoprivrednik Bojan Radovanović (37), iz Novog Sela nadomak Kuršumlije, koji je osuđen na zatvorsku kaznu zbog više saobraćajnih prekršaja i vožnje neregistrovane traktorske prikolice, uputio je pismo nadležnima u prokupačkom Okružnom zatvoru od kojih traži da mu omoguće da za vrijeme izdržavanja kazne stoku koju posjeduje smjesti u zatvorsku ekonomiju.

Na izdržavanje kazne od 40 dana zatvora Radovanović bi trebalo da krene 23. maja, a u pismu navodi da bi u zatvorskoj ekonomiji mogao da brine o svojim kravama, svinjama i kokoškama i da bi sve proizvode poklonio zatvoru.

„Živim sa starom i bolesnom majkom o kojoj će se dok sam u zatvoru brinuti rođak iz Kuršumlije, ali ne znam šta ću sa stokom“, navodi u pismu Radovanović, koji, u razgovoru za „Novosti“, kaže da nije mogao da se nagodi s prekršajnim sudom, odnosno da novčanu kaznu zamijeni za nanogvicu.

Kako nezvanično saznajemo u kuršumlijskoj policiji, Radovanoviću je poslednjih godina izrečeno više od deset kazni za saobraćajne prekršaje zbog vožnje u alkoholisanom stanju i pod zabranom, a jednu od kazni je zaradio i zbog vožnje neregistrovane traktorske prikolice.

Pismo koje je uputio prokupačkom zatvoru s nesvakidašnjom molbom, prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, Upravi za izvršenje krivičnih sankcija još nije stiglo, tako da je neizvijestan i odgovor nadležnih. Iz dosadašnje prakse, osobe koje iz opravdanih razloga ne mogu u predviđenom vremenskom peridodu da služe zatvorsku kaznu mogu da traže njeno odlaganje, ili pak pomilovanje od predsjednika Republike.

Nezavisne

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!