Ubio trudnu djevojku, osuđen na 30 godina

David Komšić (19) iz Kiseljaka, koji je 22. februara prošle godine u Zagrebu sa 88 udaraca nožem ubio bivšu devojku Kristinu Krupljan, nepravosnažno je osuđen na 30 godina zatvora.

Foto: Printiscreen

Sudija je rekla da je „kriv za ubistvo Kristine Krupljan u namjeri da je usmrti“.

U optužnici podignutoj u junu, a potvrđenoj u oktobru prošle godine, Komšić se tereti da je 22. februara oko 21,30 u Zagrebu, na izuzetno brutalan način usmrtio bivšu devojku nakon što su se vratili iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi i da je trudna, te da želi da prekine emotivnu vezu s njim.

I dok tužilaštvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz osvete i ljubomore na posebno okrutan način, njegov advokat Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neuračunljiv i u stanju „dugotrajne patnje“.

Komšić je i ranije bio osuđen zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Sveticama u aprilu 2016. kada je autom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu.

Krajem prošle godine optužen je i zbog sumnje da je Kristini Krpljan, zajedno sa svojim prijateljima, u novembru 2016. presreo put automobilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!