Uhapšeni Srbi, gajili marihuanu skupom tehnologijom

#ExYu #Češka #Marihuana #Srbi

multimedia_foto_2016_07_06_5474d3cf-7bd4-4c51-ba5d-3f4cb0765237-marihuana-efe-644x362-718x446.jpg

Češka policija uhapsila je nakon velike racije u Pragu i Centralnoj Češkoj 16 osoba, mahom državljana Srbije.

Tom prilikom policija je otkrila 11 supersavremenih plantaža marihuane koja bi posle žetve vredjela na crnom tržištu oko dva miliona evra, saopštila je Nacionalna centrala za borbu protiv narkotika.

“Pojavljuje se novi trend da se neke narodnosti bivše Jugoslavije uključuju u specifične grane narko biznisa”, saopštila je portparol češke Centrale Barbora Kudlačkova.

Među uhapšenima kojima za organizovani kriminal – proizvodnju marihuane i šverc kokaina u Češku prijeti i do 24 godine zatvora, najviše je državljana Srbije, zatim Makedonaca, a u organizovanu narko-bandu bili su uključeni i Česi.

Srbi i Makedonci su osnivali u Češkoj preduzeća koja su kupovala nekretnine gdje su gajili i prerađivali marihuanu na tehnološki naprednim plantažama, savremenim toliko da su iznenadile i češku policiju.

“Koristili su savremene, relativno skupe tehnologije, posebne šatore za sadnice, kao i đubrivo kako bi što prije dobili visoko selekcionisanu netehničku konoplju sa visokim sadržajem psihosupstanci”, objasnila je Kudlačkova.

Prilikom pretresa 20 kuća i poslovnih prostora policija je zaplijenila 7.246 biljaka koje bi dale marihuanu vrijednu na crnom tržištu dva miliona evra, a takođe i 34 kilograma sušene marihuane i kilogram kokaina.

Nekoliko uhapšenih članova te bande se služilo lažnim ispravama, dok je za jednim raspisana međunarodna potjernica.

Svi su u zatvoru i čekaju suđenje, saopštila je češka policija.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!