Ukidanje rominga biće u dvije faze

Ukidanje rominga za zemlje Zapadnog Balkana realizovaće se u dvije faze, saopštila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić: Prva će biti ukidanje rominga unutar regiona, a druga sa EU za cio region (Foto: Beta/AP)Foto: Brnabić: Prva će biti ukidanje rominga unutar regiona, a druga sa EU za cio region (Foto: Beta/AP)

„Ukidanje cijena rominga sigurno će ići u dvije faze. Prva će biti ukidanje rominga unutar regiona, a druga sa EU za cio region“, rekla je Brnabić novinarima u Sofiji nakon učešća na Svjetskom ekonomskom forumu.

Ona je kazala da u ovom trenutku ne postoje nikakve vremenske odrednice u vezi sa tim procesom i da je Srbiji u interesu da što prije postigne dogovor o romingu sa jednom po jednom zemljom u regionu.

Brnabić je dodala da je na Svjetskom ekonomskom forumu, održanom u okviru Samita Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana, bilo riječi o tome kako taj region može brže da ide ka EU.

Digitalna agenda, kako je kazala, može brzo da proba da nadoknadi ekonomski zaostatak zemalja Zapadnog Balkana za zemljama EU.

„Druga velika stvar je infrastrukturno povezivanje, a razgovarali smo i o putnom i željezničkom povezivanju“, navela je Brnabić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!