Utvrđeni propusti u radu novobeogradskog Centra za socijalni rad

#ExYu #Beograd #CentarZaSocijalniRad #Propust

stop_policija_.jpg

Komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja konstatovala je propuste u radu novobeogradskog odjeljenja Gradskog centra za socijalni rad ispred koga je prije desetak dana ubijena L. O. i naložila direktoru tog centra da preduzme mjere za utvrđivanje konkretne odgovornosti.

Kako je rečeno agenciji Beta, nadzorom nad stručnim radom novobeogradskog odjeljenja Gradskog centra za socijalni rad, Komisija je konstatovala određene propuste u realizaciji stručnih procedura među kojima su i nepotune procjene činjenica bitnih za obim zaštite žrtava porodičnog nasilja, ali i izostanak adekvatne komunikacije između različitih institucija.

U te propuste “spadaju neblagovremeno postupanje i nepotpuno realizovane procjene u smislu utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su od bitnog uticaja na obim i sadržaj obezbijeđene zaštite žrtava porodičnog nasilja i zaštite najboljeg interesa maloljetne djece”, saopšteno je Beti u Ministarstvu.

Propusti su, kako navode, “u značajnoj mjeri bili uslovljeni objektivnim okolnostima odnosno izostankom adekvatne komunikacije između institucija različitih sistema koje su nadležne za postupanje kada je u pitanju zaštita žrtava nasilja u porodici”.

Nadzorom je ukazano na značajne nedostatke u povezivanju i koordinaciji rada institucija sistema u cilju blagovremnog i cjelovitog reagovanja na pojavu nasilja u porodici i zlostavljanja djece.

Komisija je, kako je saopšteno, naložila direktoru gradskog Centra za socijalni rad Beograd preduzimanje mjera za utvrđivanje konkrente odgovornosti rukovodioca odjeljenja Novi Begorad i svih stručnjaka koji su bili neposredno angažovani u predmetu porodice L. O. i u roku od 30 dana treba da izvijeste ministarstvo.

Prije 11 dana muž (46) je ubio suprugu ispred Centra za socijalni rad u ulici Tošin bunar, naocigled troje djece, a slična nesreća dogodila se i prije nekoliko dana u Centru za socijalni rad u Rakovici.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!