Fudbalska analiza (FA): Budućnost – Partizan: Ljubav navijača jača od realnosti

#FudbalskaAnaliza #FA #Budućnost #Partizan #CrnaGora #VasilijePrelević

Partizan je nesumnjivo jači tim, ali nije nikakav bauk, niti su to pokazali u Beogradu. U tom meču nije preovladao kvalitet kluba iz Beograda, već strah kluba iz Podgorice. Piše: Vasilije Prelević

Večeras se pod Goricom igra odlučujući meč za podgoričku Budućnost. Nakon poraza od 2-0 u Beogradu, Partizan, bez podrške, gostuje na našem najvećem stadionu.

Gledajući prvi meč, jasno je i realno da je Partizan veliki favorit, ali svi mi, koji volimo klub iz svog grada, ne možemo da smirimo osjećaj u sebi, koji nam govori da Budućnost može slaviti.

Partizan je nesumnjivo jači tim, ali nije nikakav bauk, niti su to pokazali u Beogradu. U tom meču nije preovladao kvalitet kluba iz Beograda, već strah kluba iz Podgorice.

Nadam se da su igrači Budućnosti uvidjeli da Partizan nije ništa spektakularan i da je harmonija u klubu daleko od one koja može zaprijetiti nekom jačem klubu, kao što je Olimpijakos, kojeg, želja mi je, neće dočekati.

Idi Partizane u Ligu Evrope, a ti Budućnosti daj nam stimulans, daj nam razlog da očekujemo napredak crnogorskog fudbala na evropskoj sceni. Mogu da zamislim plavobijele tribine i plavobijelu pjesmu, a protivnika na terenu, grčkog velikana Olimpijakos.

Možda ove moje nade, proizilaze iz srca navijača, jakog lokalpatriotizma, koji može ugušiti realno shvatanje večerašnje utakmice. Nadajmo se da nije tako. Nadajmo se da će Budućnost odskočiti i iznenaditi cijelu Evropu i izbaciti Partizan za najveće slavlje u skorijoj istoriji crnogorskog fudbala.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!