Gutijerez boluje od raka

By ana popovic

Jonas-Gutierrez


F
udbaler Njukasla Jonas Gutijerez otkrio je da mu je dijagnostifikovan rak testisa i da trenutno ide na hemoterapiju u rodnoj Argentini, prenose sportski portali.

Gutijerez je istakao da je na hemoterapiju krenuo poslije operacije koja je obavljena po otkriću tumora, koji je primijećen na pregledima krajem prošle gpdine.

– Kada mi je rečeno da imam rak, otišao sam kući u suzama. U maju 2013. godine osjetio sam jake bolove u testisu. Poslije pogrešnih dijagnoza, na jednom pregledu ultrazvuka je otkriven tumor. Došao sam ovdje i preuzeo na sebe sve troškove, iako imam važeći ugovor sa Njukaslom. Novac nije važan, najvažnije je moje zdravlje. Jednostavno sam morao da počnem hemoterapiju – rekao je Gutijerez.

Gutijerez, koji je odigrao 22 utakmice u dresu reprezentacije Argentine, priznao je da su mu saigrači bili od velike pomoći.

– Ovo je najteži meč koji sam ikada odigrao. Počnete da razmišljate o važnim stvarima kada imate ovakav problem. Neki momci, kao Gabrijel Hajnce, mi daju snagu. Poslije operacije, rekao sam Laveciju, Demikelisu i Koloćiniju šta se desilo, zato što smo veoma bliski. Koloćini i ja smo igrali šest godina zajedno u Njukaslu, on mi je kao član porodice – istakao je Gutijerez. – Odlučio sam da otkrijem sve ovo jer mislim da je ovo težak period za mene, ali nema ništa loše u tome. Ovakve stvari mogu da pomognu drugim ljudima.

Argentinac je stigao u Njukasl u julu 2008. godine i postao je miljenik navijača kada je bio jedan od junaka titule u Čempionšipu u svojoj drugoj sezoni. Međutim, prošle sezone mu Alan Pardju nije davao priliku, zbog čega je drugi dio proveo na pozajmici u Noriču, u čijem dresu je posljednji meč odigrao u aprilu.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!