INTERVJU – Ognjen Gašević, nova desetka Mladosti: „Spreman sam i odužiću se dobrim fudbalom!“

Prije nekoliko dana, tačnije 2. aprila, na svoj 16. rođendan, talentovani mladi fudbaler FK Mladosti Ognjen Gašević potpisao je profesionalni ugovor sa svojim klubom. Ovim povodom razgovarali smo sa novom desetkom kluba Gaševićem koji je za Agenciju Media sport istakao da je spreman da pokaže da zaslužuje desetku na svom dresu. Takođe, ragovarali smo o njegovim profesionlanim i privatnim ambicijama, o povratku starog imena kluba OFK Titograd, ali i o mnogo čemu drugom.

Kakva su tvoja ocekivanja od angažmana u prvom timu FK Mladost? Mladost je veliki klub, sa dugom tradicijom, a ubliskoj istoriji se takmičio i u e Evropi ?

Tako je, Mladost je jedan od najboljih klubova u našo državi koji ima tradiciju pa mi predstavlja veliko zadovoljstvo što sam priključen prvom timu. Smatram da mogu puno pružiti i dokazati klubu da mogu računati na mene, a ja ću se odužiti dobrim igrama i maksimalnom posvećenošću.

Igrao si za mlađe selekcije ? Poznaješ upravu i seniore, sada si dio njih sa desetkom na leđima ? Da li je to još veći teret?

Broj 10 na dresu ne predstavlja mi teret, već šansu da pokažem da ga zaslužujem.

U jednom intervjuu si rekao da ti je uzor Nejmar, tebe već prati reputacija jednog od najperspektivnijih mladih igrača Crne Gore, kakve su tvoje profesionalne ambicije ?

Moje profesionalne ambicije vezane su za FK Mladost, gdje želim da napredujem uz velike igrače. Učim uz njih, uz podršku uprave kluba tu sam da dam svoj maskimum i na taj način da otvorim sebi vrata za dalji napredak. Do tada ću raditi na sebi više nego ikad. Znam da ću biti spreman za stepenicu više. Želim da napredujem svaki dan, i uspjeh će biti zagarantovan.

Ko je najviše uticao na tebe da postaneš fudbaler ?

Na mene je najviše uticao moj otac uz podršku majke i brata. Uživao u svakom treningu i radovao se svakoj utakmici. Moja najveca podrška su oni, i svaki moj uspjeh je i njihov.

Rekao si da želis da budes obrazovam čovjek ? Šta te najviše zanima da bi studirao ?

Želim biti obrazovan jer mislim kao što tijelo moramo poboljšati tako moramo raditi i na umu. Smatram da ukoliko budem radio na tijelu i umu predano i posvećeno da ću dobijati nove ideje, nova rješenja kako na terenu tako i van njega. Moja želja je da završim fakultet za sport i fizičku kulturu i za fudbalskog trenera. Jer na taj način bih pomogao djeci da otkriju svoje skrivene talente i da budu uspješni.

Koji je tvoj omiljeni klub ? 

Barselona.

Dug put je pred tobom, ali si pokazao visok nivo profesionalizma, kako izgleda tvoj radni dan ?

Moj radni dan počinje buđenjem u 8h. Doručak, a potom odlazak u školu. Posle škole priprema za prvi trening – trening snage u teretani. Poslije treninga kvalitetno jelo i popodne idem u školu. Poslije škole imam obrok dva sata prije drugog treninga, koji je na stadionu gdje radimo trening s loptom, taktiku igre i slično. Posle treninga vecera, i odlazak na spavanje u 22h.

Šta misliš o vraćanju starog imena klubu – OFK Titograd ?

To je ime proslavilo klub i neke od najvećih fudbalskih zvijezda potekle su iz OFK Titograd. Svakako sam za to da se vrati stari naziv klubu.

Priredio: V.Prelević, Agencija Media sport

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!