Premijer Liga i Bundesliga najgledanije

By Bojan Šuković

SitiFans


A
naliza posjete na startu nove sezone u vodećim evropskim ligama pokazuje da su Premijer liga i Bundesliga daleko ispred ostalih.

Naime, statistika pokazuje da je ove sezone kapacitet stadiona u PL blizu maksimalne popunjenosti. Tačnije, čak 98.4% mjesta na stadionima je rasprodato. Sa ovim brojkama može da se mjeri jedino Bundesliga, đe je 93.6% ulaznica kupljeno u dosadašnjem toku prvenstva, tačnije u prva dva kola.

Na trećem mjestu su Holanđani sa 90% rasprodatih kapaciteta što ne čudi s obzirom na to da je fudbal tamo takođe tradicija, da se gradovi okupljaju i praktično prepoznaju po fudbalskom klubu, dakle slična situacija kao u Njemačkoj. Što se Španaca tiče u Primeri je popunjeno oko 75% kapaciteta. Problem su manji klubovi, finansijska kriza koja drma Pirineje, ove sezone recimo u ligi je Eibar koji ima gotovo pun kapacitet, ali tek nešto više od 5000 mjesta na stadionu. Barsa recimo tek puni 70% kapaciteta, tu od većih klubova prednjači Bilbao koji i na novom stadionu ima preko 90% popunjenih mjesta.

Kod Francuzi manje je od 70% popunjenih kapaciteta, a u Italiji stadioni su stari, poluprazni, samo 55% prodatih mjesta ove sezone u prvom kolu pokazuje da stvari stagniraju. Recimo, Milan je na „San Siru“ protiv Lacija gledalo 37000 ljudi, kapacitet stadiona je oko 80 000.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!