Budućnost više nije isti klub

Glavni radovi na renoviranju Sportskog centra „Morača“ i njegovo prilagođavanje zahtjevnim standardima Evrolige privode se kraju. Za dvije sedmice trebalo bi da počne postavljanje parketa, a već sredinom septembra košarkaši Budućnosti će imati i prvi trening na novom terenu.

Screenshot TVCGFoto: Screenshot TVCG

U renoviranom i po standardima uređenom ambijentu će košarkaši Budućnosti prvu utakmicu odigrati protiv Krke 30.septembra. Trening na novom parketu mogli bi da odrade već 10. septembra.

Trenutno se grubi radovi na proširenju tribina privode kraju. Prolazno vrijeme radova je zadovoljavajuće.

„Imamo kašnjanje od 3 do 5 dana u odnosu na dinamiku, ali u putanju je bilo betoniranje galerije koja je iza nas“, kazao je Televiziji Crne Gire predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan.

I ne samo galerije, već i ostali djelovi „Morače“ moraju se prilagoditi višim standardima.

„Imamo sređivanje sale pres konferencije, svlačionica i za gostujuće i domaće igrače, hodnike u SC Morača koji ide do prostorija i za sudije proširenje svlačionica i medicinsku sobu“, naveo je Bokan.

Budućnost nije više isti klub. Viši nivo takmičenja zahtijeva i bolje organizacione standarde.

„Komunikacija koja je bila po 4-5 sastanaka, jasno nam je da Evroliga želi organizovane klubove u svojoj porodici i jasno nam je da ovaj klub ne može da se organizaciono vodi kao što je to do sada slučaj bio. Primili smo 6-7 novih ljudi“, istakao je Boran.

Bezbjednost igrača ali i publike je nešto o čemu se posebno vodi računa.

„Imamo najsavremeniju ulaz-izlaz kontrolu, sa bar kodom“, kazao je Bokan.

Ulaskom u Evroligu mijenjaju se sva do sada važeća pravila kako kluba tako i navijača. Svaki potez će se pratiti, zato i očekivanje za dobru saradnju sa publikom.

„U SC Morača moramo održati red i podići ga na mnogo veći nivo ponašanja i navijača i ljubitelja košarke. Ovo je nešto što smatram da i mi u klubu i ljubitelji košarke moraju da shvate da je i njihov doprinos jako jako značajan“, naglasio je prvi čovjek podgoričkog kluba.

O značaju ulaska u Evroligu bićemo svjesni možda već nakon prve utakmice koju „plavi“ odigraju na novom parketu „Morače“. Pet i po hiljada navijača, novi je kapacitet sale, i vatreno navijanje kojim ćemo igrače budućnosti ispratiti u nove pobjede.

http://rtcg.me/upload/boxFileData/2018/07/31/291343/moraca.mp4 Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar