ĐURIŠIĆ: Pavićević nije ispunio očekivanja

By ana popovic

DjurisicZarko


D
irektor za igračka pitanja NBA ligaša Minesota Timbervulvs Žarko Đurišić, u intverjuu Vijestima, kazao je da je zbog prijateljskih odnosa sa selektorom Lukom Pavićevićem subjektivan kada je on u pitanju.

Luki Pavićeviću ne treba advokat, niti želim da to budem. Nije ispunio očekivanja, on je svjestan toga i vrlo je samokritičan. Možda je bio malo nespretan u nekim izjavama poslije kvalifikacija, ali vjerujem da zna gdje je griješio i što je mogao da uradi bolje. Mislim da je u određenim situacijama bio i suviše zahtjevan, bio je previše analitičan, išao je u mikroanalizu. Matematički gledano, na skali od jedan do deset, igrači su mogli da ukapiraju recimo za šesticu ili sedmicu, a on je pokušao da iz njih izvuče, osmicu, devetku ili čak desetku. Znači, isuviše je bio zahtjevan, čini mi se da je i on toga svjestan. Lično mislim da Luka ima mnogo potencijala i da je pitanje vremena kada će taj potencijal da se nagradi rezultatom – kazao je Đurišić.

Đurišić smatra da je Crna Gora dala mnogo vrhunskih košarkaša, svjetskih i evropskih prvaka, klupskih prvaka Evrope, ali da iz nekog razloga nema dovoljno vrhunskih trenera koji su karijeru počeli u Crnoj Gori.

– To je za mene veliki problem. Moj utisak je da neki crnogorski treneri poslije seminara od nedjelju dana, na kojem dobiju licencu, pomisle da znaju sve. Ne znam kad je posljednji put neko od naših trenera izašao van granica da se edukuje. A onog momenta kad čovjek u trenerskom poslu pomisli da zna sve, taj je završio kao trener. To je kraj – kazao je Đurišić.

On je mišljenja da sljedeća godina treba da se iskoristi maksimalno, da se obezbijedi 10-20 utakmica sa reprezentacijama koje će se pripremati za Evropsko prvenstvo, s tim što u tim utakmicama treba dati šansu nekim mladim igračima.

foto: delo.si

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!