Laurita Jurčiute četri godine u Budućnosti

Laurita Jurčiute naredne četiri godine nosiće dres Budućnost Bemaxa. Reprezentativka Litvanije, koja je nastupala za Kibirkstis, važi za jednu od boljih plejmejkerki Evrope u uzrastu do 20 godina, čime je jasno da je regionalni šampion našao idealno rješenje za upražnjeno mjesto ,,jedinice“.
Jurčiute je posljednje tri
godine bila član seniorskog tima Kibirkstisa, a minule sezone odigrala ukupno 39 utakmica i u prosjeku postizala 13,5 poena, ali i imala prilično dobre procente šuta. Igrala je za Litvaniju na B prvenstvu Evrope za igračice do 16 godina, Evropskom prvenstvu U16 i U18, a na posljed- njem šampionatu Evrope U20 na sedam utakmica imala prosjek 12,4 poena.
– Dolazak u Budućnost
Bemax je veliki izazov. Prvi put odlazim van moje zemlje i drago mi je da ću imati priliku da karijeru nastavim u inostranstvu i to u zemlji koja ima dugu košarkašku tradiciju, kao i u klubu koji je prepoznat po brojnim uspjesima. Srećna sam što ću dobiti šansu da sarađujem sa trenerom Goranom Boškovićem. Drago mi je da dolazim u sredinu gdje ću imati najbolje uslove za napredak i
razvoj. Nastojaću da dam sve od sebe da pomognem ostvarivanju ciljeva – istakla je Laurita
Jurčiute, koja je sa šampionom WABA lige potpisala ugovor na četiri godine.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!