Bulatović i Đolić prvi u trci do Lovćena

#GrandPrixLovćen #Cetinj

Momir Bulatović i Srećko Đolić pobjednici su kategorija „Mountain bike“ i „Drum“ na međunarodnoj biciklističkoj trci „Grand Prix Lovćen“, koja je vožena danas.

.

Drugo i treće mjesto u kategoriji „Mountain Bike“ pripalo je Cetinjanima Ivanu Gardaševiću i Dušanu Đakonoviću.

Trku je otvorio zamjenik gradonačelnika Prijestonice Momčilo Martinović, koji je istakao datakve manifestacije, osim razvijanja sportskog duha, doprinose i jačanju svijesti o značaju očuvanja životne sredine, promociji zdravih stilova života i većoj bezbjednosti u saobraćaju.

Trku, koja je dio programa „Ljeto u Prijestonici“ organizovao je BK “Njegoš”, uz podršku Biciklističkog saveza Crne Gore i Prijestonice Cetinje.

.

Učenici iz cetinjskih osnovnih škola prisustvovali su edukativnom času ispred Narodne biblioteke i čitaonice “Njegoš” i tom prilikom razgovarali sa članovima biciklističkih klubova koji su učestvovali u trci.

Evropska nedjelja mobilnosti ove godine obilježava se pod temom “Čista, zajednička i inteligentna mobilnost”.

Cilj manifestacija je da se građanima ukaže na važnost otvaranja i oživljavanja javnih prostora, parkova, trgova, ulica – za okupljanja i druženja, posebno onih namijenjenih djeci i mladima.

.

Iz UNDP-a je saopšteno kako se obilježavanjem Evropske nedjelje mobilnosti žele ohrabriti građani Crne Gore da voze bicikl, idu pješke, koriste javni prevoz i voze se zajedno autom.

Evropska nedjelja mobilnosti završava se 22. septembra obilježavanjem „Svjetskog dana bez automobila“

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!