Hamilton: Juče se mučili, danas imali sreće

#Formula1 #LuisHamilton

Lider u šampionatu Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton, rekao je da je imao mnogo sreće u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je iskoristio incident na početku trke i odustajanje dvojice vozača Ferarija.

Hamilton ostvario 60. pobjedu u karijeri, a sedmu u sezoni

„Čestitam timu, ovo su sjajni bodovi za nas. Juče smo se mučili u kvalifikacijama i nijesmo mogli da pretpostavimo šta će se danas dogoditi. Imali smo sreće na početku i zahvalan sam Bogu, iskoristio sam incident Ferarija. Ko bi rekao da će se to dogoditi“, rekao je Hamilton poslije trke.

„Bio sam koncentrisan na pobjedu i pokušavao sam da izbijem na čelo. Kada je padala kiša, znao sam kako ću završiti. Kišni uslovi su moji uslovi. Ne mogu biti srećniji. Danijel (Rikardo) se danas dobro borio, na početku sam mislio da ću se trkati protiv Sebastijana. Naravno da je ovako bolje ispalo“, naveo je britanski vozač.

28 points = biggest championship lead of 2017 so far

— Formula 1 (@F1)

Rikardo je zauzeo drugo mjesto i to je četvrti put da se popeo na podijum u Singapuru.

„Nikako da pobijedim ovde. Danas nijesmo imali tempo kakav smo imali u petak, kako bismo se suprotstavili Mercedesu. Pomalo sam razočaran što sam propustio da pobedim, ali sam zahvalan na još jednom plasmanu na podijum. Gledao sam haos na startu, vjerovatno je dobro što sam loše startovao i što me nije zahvatio haos. Činilo se kao da tri bolida postaju jedan, ali ne znam ko je kriv za incident. Bilo je suviše blizu“, rekao je Rikardo.

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da su bolidi danas dobro funkcionisali.

„Dobro smo ograničili štetu, imali smo sreće jer je danas bilo mnogo bolje. Ima još trka do kraja i mnogo prilika u šampionatu. Sebastijan je naredna meta, njegovo drugo mjesto u poretku“, naveo je Botas.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!