Milivoj Dukić za portal Crna Gora: Ponosan sam na ostvareni rezultat, sada idu pripreme, pa Svjetsko u Splitu

#MilivojDukić #CrnaGora #Jedrenje

Crna Gora po prvi put ima jedriličara u prvih 25. na svjetskoj rang listi, a to je Milivoj Dukić koji zauzima 17. mjesto. Ovo je bio povod da redakcija portala Crna Gora, sa Dukićem razgovara o postignutim rezultatima, ostvarenim ciljevima, ali i planovima za budućnost. 

Crna Gora: Zvanično si 17. na svjetskoj rang listi ? Kakav je osjećaj nakon ostvarenog upjeha ?

Milivoj: Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima. Posebno me raduje činjenica da se ciljevi koje sam zajedno sa upravom kluba postavio početkom ove godine sada i ostvaruju. Mislim da je veliki uspjeh biti na ovom mjestu, prvenstveno iz razloga jer je Crna Gora prilično mala među svjetskim okvirima i imati dva takmicara (Igor Les) među 50. najboljih jedriličara u klasi Laser Standard koja je ujedno i najmnogobrojnija u svjetskom jedrenju govori o tome da je ovo odličan uspjeh.

Crna Gora: Koji su rezultati doveli do tvog trenutnog plasmana ? Kojim si nastupom najviše zadovoljan ?

Milivoj: Ove sezone sam pokazao ozbiljne rezultate na svjetskim kupovima i regatama Evropskog kupa. Najbolje sam jedrio na svjetskom kupu u Majamiju u januaru gdje sam ostvario 17. mjesto sa čak dvije diskvalifikacije (Bez jedne bih bio među prvih pet). Bio sam 23. od 130 takmičara na Evropa kupu na Palma de Majorci, takođe, u finalu Svjetskog kupa gdje su učestvovali najboljih 25. sa svjetske rang liste ostvario sam 16. mjesto. Tako da, zbirom prošlogodinjih i regata na kojima sam učestvovao ove godine , plasirao sam se medju 20 najboljih.

Crna Gora: Sta te očekuje dalje, koja takmičenja i nastupi ?

Milivoj: U avgustu mi predstoji Test Event u Danskoj u Aarhusu gdje će se iduće godine održati prve kvalifikacije za Olimpijske igre za Tokio 2020. Potom, Svjetsko prvenstvo sredinom septembra u Splitu i početkom oktobra Evropsko prvenstvo u Barseloni.

Crna Gora: Gdje ćeš se pripremati ?

Milivoj: Upravo sam završio prvi blok priprema u Njemačkoj (Kiel) sa Njemačkim i Norveškim olimpijskim timom, sada me očekuju dvije sedmice pripema u Danskoj gdje ce se održati Svjetsko prvenstvo iduće godine. Zahvalio bih se Jedriličarskom savezu Crne Gore, jedrilicarskom klubu Jugole Grakalić i svom novom sponzoru Lazure Marina & Hotel. Tu je Crnogorski olimpijski komitet kao i Ministarstvo sporta Crne Gore. Bez njihove podrške bilo bi mnogo teže biti na ovom mjestu na kojem se nalazim danas, a naravno, ništa ne bi bilo moguće bez strpljenja i podrške roditelja i porodice.

Crna Gora:Jedrenje dobija sve veću ekspanziju i CG postaje prepoznatljiva u svijetu kao država koja ima potencijal. Koji je tvoj savjet, kao olimpijca, za mlade jedriličare, koji tek počinju?

Milivoj: Rekao bih generalno za sve mlade sportiste, a i mlade jedriličare da se zabavljaju baveći se sportom,jer je to jedini način da se osjećaju lijepo, pa će onda i rezultati doći sami po sebi.

 

Piše: Vasilije Prelević

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!