Nakon Igara Komonvelta Bolt se koncentriše na trke na 200 metara

By kristina cetkovic

0508Bolt


V
išestruki olimpijski šampion i svjetski rekorder, jamajčanski sprinter Jusein Bolt rekao je da će se poslije Igara Komonvelta koncentrisati na trke na 200 metara.

„Mislim da sam dovoljno uradio u disciplini na 100 metara. Znam da ljudi vole da me vide kako brzo trčim na 100 metara, ali volim trke na 200 metara i želim da uradim nešto posebno u toj disciplini. Od sada će moj glavni cilj biti te trke“, rekao je Bolt.

Svjetski rekorder na 100 i 200 metara se u Glazgovu na Igrama Komonvelta takmičio samo u štafeti 4 puta 100 metara i osvojio zlatnu medalju.

Bolt, koji će 21. avgusta napuniti 28 godina, prije pet godina je u Berlinu postavio svjetski rekord na 200 metara rezultatom od 19 sekundi i 19 stotinki. Na istom Svjetskom prvenstvu postavio je i svjetski rekord na 100 metara rezultatom 9,58 sekundi.

„Svjetski rekord još može da se ‘spusti’. Nikada ne znate ko može da se pojavi i dominira. Želim da trčim ispod 19 sekundi, to je jedan od mojih najvećih ciljeva i najvećih snova i sigurno ću žestoko trenirati i vidjeću šta mogu da uradim“, rekao je Bolt.

Osmostruki svjetski šampion će 14. avgusta učestvovati u trci na 100 metara na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru. Bolt je rekao da mu je s godinama sve teže da ostane u vrhunskoj formi.

„Mogu da osjetim razliku, posebno poslije vježbi. Sada moram više da koristim kade s ledom, a to nije mnogo zabavno. Moram da radim jače i smanjim izlaske“, rekao je Bolt.

Izvor i foto: b92.net

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!