Odlični rezultati karatista u Baru

By Bojan Šuković

KarateCG


C
rnogorski karatisti sa šest osvojenih medalja na prvenstvu Mediterana u Baru ostvarili su najveći uspjeh od kada učestvuju na tom takmičenju, saopšteno je iz Karate saveza.

Na šampionatu, koji je za vikend održan u Baru, zlatne medalje osvojili su Almir Cecunjanin u teškoj i Marina Raković u kategoriji do 68 kilograma. Bronzanim odličjem okitili su se Mijat Vojvodić u katama, a u borbama Ana Drašković do 50 kg, Jelena Maksimović do 61 kg i ženska ekipa u borbama u sastavu: Raković, Maksimović, Drašković i Dragana Konjević.

Raković je kazala da je veliki uspjeh osvojiti medalju u tako jakoj konkurenciji, poslije napornog rada na treninzima i pet mjeseci pauze od takmičenja.

„Nijesmo se posebno pripremali za Mediteransko prvenstvo, bilo je to usputno takmičenje. Odradila sam dobro šampionat, iako sam spremna svega 70 odsto. Drago mi je što se dva puta slušala naša himna, u gradu Baru i našoj Crnoj Gori“, kazala je Raković na konferenciji za novinare.

Cecunjanin je podsjetio da je do medalje došao nakon četiri teška meča i sa protivnicima sa kojima će se ponovo sresti na Svjetskom prvenstvu u Bremenu.

„Imao sam dobru provjeru. U finalu sam do 20 sekundi prije kraja gubio 1:0, ali sam uspio da preokrenem rezultat i dođem do pobjede. Žao mi je što muška ekipa nije bila u punom sastavu jer smo mogli da pokažemo dosta. Nadam se da će ekipa nastupiti u punom sastavu na SP. Hvala selektoru Dragoljubu Fatiću koji mi je pomogao i kondicionom treneru Aleksandru Jeleniću“, rekao je Cecunjanin.

On je kazao da je šampionat u Baru bio usputno takmičenje za SP u Bremenu.

„Nadam se da ćemo SP spremno dočekati i ostvariti dobre rezultate“, rekao je Cecunjanin.

Osvajač bronzanog odličja u katama, Mijat Vojvodić, kazao je da je zadovoljan individualnim nastupom na šampionatu.

„Bilo mi je to prvo takmičenje nakon tri mjeseca. Trenutno sam na oko 70 odsto svojih mogućnosti. Biće to mnogo bolje u Bremenu. Imam visoke ambicije, idem na medcalju. Žao mi je što me je povreda omela da pokažem još više“, rekao je Vojvodić.

Selektor muške seniorske reprezentacije u borbama Dragoljub Fatić kazao je da je više nego zadovoljan nastupom takmičara u Baru, navodeći da je to bilo prvo takmičenje nakon tri mjeseca.

„Bilo je vema masovno i kvalitetno takmičenje. Bila je izuzetna konkurencija. Cecunjanin i Raković su odlično radili u eliminbacionim mečevima, a pogotovo u finalu. Na pravi način su prezentovali sebe, a onda i reprezentaciju i državu Crnu Goru. Hvala im na doprinosu koji su dali tih dana da dostojno reprezentujemo karate kao sport i državu“, rekao je Fatić.

On je kazao da su i ostali osvajači medalja potvrdili kvalitet, navodeći da nije bilo lako doći do odličja u konkurenciji takmičara iz Francuske, Italije, Maroka, Turske, Hrvatske i Egipta.

Selektor u katama Jugoslav Bukilić kazao je da ga je obradovala pojedinačna medalja Vojvodića, podsjećajući da prije dvije godine na šampionatu mediterana u slabijoj konkurenciji nije mogao no da joj da se primakne. Novi predsjednik Karate saveza Dragan Šakotić kazao je da je organizacija šampionata bila na visokom nivou.

„Rezultati iz Bara su za ponos. Dobili smo pohvalne ocjene za organizaciju, sve je proteklo u najboljem redu. Rezultati su tu, ponosan sam što smo uradili u Baru zahvaljujući entuzijazmu i dobrom radu“, rekao je Šakotić. (MINA)

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!