Paraolimpijci hvataju zalet za EP u Berlinu

Atletska paraolimpijska reprezentacija Crne Gore boravi u Pljevljima u okviru završnih priprema za nastup na Evropskom prvenstvu koje će od 20 do 26.avgusta biti održano u Berlinu.

Foto: pokcg.orgFoto: Foto: pokcg.org

Na desetodnevnim pripremama, u pratnji trenera Veljka Cegara i Igora Tomića, „završnu formu brusi“ šest atletičara koji će u Berlinu nastupiti u deset disciplina: Marijana Goranović,F41 (kugla,disk), Maja Rajković F54 (ugla,koplje), Radmilo Baranin F34(kugla,koplje), Danilo Gojković F34(koplje), Mirnes Ramović F11(kugla,disk) i Miloš Ranitović T12(skok u dalj).

Tomić j kazao da su vremenske prilike u uslovi za rad odlični i da je novi atletski kompleks na stadionu „Pod Golubinjom “ pravo bogatstvo.

„Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalimo predstavnicima Opštine Pljevlja, Centra za sport i rekreaciju i SC „Ada“, našim prijateljima iz Udruženja paraplegičara Pljevlja i atletskim prijateljima iz AK „Rudar“ Budu Jestroviću i olimpijcu Slaviši Vranešu koji su se potrudili da svaki detalj bude pristupačan i dostupan našim sportistima. Siguran sam da ce naši paraolimpijci spremno dočekati Berlin, gdje ih očekuje težak zadatak, odbrana tri medalje koje su Baranin i Goranovićka osvojili prije dvije godine u Grosetu“, rekao je Tomić.

Pripreme u Pljevljima se finansiraju sredstvima Ministarstva sporta opredijeljenim za program Paraolimpijskog komiteta Crne Gore u ovoj godini.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar