Pioniri šesti na Balkanskom prvenstvu

Muška pionirska odbojkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je šesto mjesto na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu i završila takmičenje sa jednom pobjedom u pet mečeva.

Foto: OSCGFoto: Foto: OSCG

Iz Odbojkaškog saveza Crne Gore saopšteno je da reprezentacija Crne Gore poražena od Rumunije rezultatom 3:0, u susretu za peto mjesto na Balkanijadi u Istanbulu.

Selektor muške pionirske reprezentacije Crne Gore, Predrag Ćorluka, kazao je da je Balkansko prvenstvo pokazalo gdje se trenutno po kvalitetu nalazi crnogorska pionirska reprezentacija.

„Dok nismo došli ovdje nismo mogli imati realnu sliku o sebi, jer je ovo prvo zvanično takmičenje za pionirski uzrast“, rekao je Ćorluka.

On je naveo da se po ostvarenom rezultatu lako može zaključiti da reprezentacija trenutno nema kvalitet da se nosi sa mnogim reprezentacijama.

„Prijatno sam iznenađen, sa obzirom na uzrast, sa kakvim selekcijama ostale reprezentacije raspolažu, što sa jedne strane i nije iznenađenje jer biraju dječake iz velike baze i rade kvalitetno“, kazao je Ćorluka.

On smatra da reprezentativnih akcija mora da bude više i da klubovi, čiji su igrači u ovoj pionirskoj selekciji, treba da pruže veliku pomoć.

„Iako ova selekcija nema veliki kvalitet, smatram da ima dječaka u sastavu koji su talentovani i kojima se treba najozbiljnije posvetiti, kako bi za koju godinu mogli da imamo igrače koji će biti spremni da zaigraju i u seniorskoj reprezentaciji”, rekao je Ćorluka.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar