Rafa bi mogao da propusti i US Open?

By ana popovic

508rafael-nadal_ff


T
rener i stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, nagovijestio je da bi Rafa zbog povrede zgloba desne šake mogao da propušti predstojeći US open koji počinje 25. avgusta.

Maestro sa Majorke trenira sa longetom i čeka nove ljekarske preglede koji će se obaviti nedjelju dana prije početka turnira, prenose sportski portali.

„Tada će magnetna rezonanca sve reći, u teoriji, dolazimo na turnir, ali vidjećemo, sačekaćemo do kraja i nećemo sebi postavljati rokove. Ako se Rafa bude osjećao dobro, onda će se takmičiti, u suprotnom, otkazuje se učešće“, rekao je Toni Nadal.

Rafa se povrijedio na treningu, kada je želio da odigra jedan bekhend. Zbog toga će propuštiti Rodžers kup i Sinsinati, turnire na kojima je osvojio titulu u prethodnoj sezoni, i na kojima je trebalo da brani 2.000 bodova.

„Povrijedio se prilikom najobičnijeg udarca, što ga je demoralisalo. Ovakve povrede se ponekad dese u trenucima kada se to ne odrazi na sezonu, ali sada nije takav slučaj. Propuštamo dva turnira na kojima je Rafa bio šampion prošle godine, sad moramo naći način da se pojavimo na US openu“, dodao je Toni Nadal.

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!