Volf: Nemam problema sa Hamiltonom

#Formula12017

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da nema problema sa vozačem Luisom Hamiltonom i da će pokušati da postigne dogovor sa Britancem o potpisivanju novog ugovora, po završetku naredne sezone u Formuli 1.

Hamilton i Fetel nijesu u najboljim odnosima, poslije incidenta u trci u Bakuu, kada je Njemac namjerno udario u bolid Mercedesa.

Volf je rekao da britanski mediji nijesu pošteni prema Hamiltonu i to uoči današnje trke (14.00) na domaćoj stazi u Silverstonu.

„Način na koji ga pojedini mediji tretiraju je pogrešan i nepošten. Prije domaće trke i poslije teških vikenda u Bakuu i Austriji, na takav način tretirati domaću superzvezdu je pogrešno. Uvrjedljivo je dovoditi u pitanje kako će se za trku spremati trostruki svjetski prvak, koji je dostigao Ajrtona Senu po broju pol pozicija i koji će oboriti rekord Mihaela Šumahera u Mađarskoj“, rekao je Volf za Skaj.

Volf je rekao da su glupe priče da ima problema sa Hamiltonom, kao i da britanski vozač ima problema sa ekipom.

„Dajem mu slobodu da organizuje svoje vrijeme kako želi. Ako misli da će mu pomoći u trci ako se udalji iz okruženja Formule 1 i bude sa prijateljima, onda neka tako uradi. To mi ne smeta, uvek mi je tako nešto odgovaralo. Bili smo svjesni rizika kako će javnosti izgledati to što se nije pojavio na tom događaju, ali u ekipi to nikada nije bilo pitanje“, dodao je on.

Volf je rekao da se nada da će Hamilton produžiti ugovor sa Mercedesom, koji ističe na kraju sljedeće sezone.

„Luis je veoma povezan sa Mercedesom, volimo ga kao vozača, a mislim da i on isto misli o ekipi. Pokušaćemo da postignemo dogovor za naredne godine“, rekao je Volf.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!