„Desilo se, ne dogodilo se više“

#RkNikšić2014 #RkMorača2015

Rukometaši Morače 2015 i Nikšića, koji su se fiički obračunali tokom meča krajem decembra prošle godine, odigraće sjutra prijateljsku utakmicu i tako, kako je saopšteno, podsjetiti na sportske vrijednosti i vrline.

Utakmica u Nikšiću prekinuta je deset sekundi prije kraja zbog opšte tuče na terenu. Letjele su stolice sa tribina, a na teren je upalo i nekoliko gledalaca.

Utakmica je registrovana službenim rezultatom 10:0 za podgorički tim, a RK Nikšić je kažnjen odigravanjem pet utakmica bez prisustva publike i novčanom kaznom u od hiljadu eura.

Klubovi su krajem godine u Nikšiću odigrali meč pomirenja, a sjutra će u Podgorici, novim prijateljskim duelom, pokazati da su sportske vrijednosti znad svega.

„Rukometaši Morače 2015 i Nikšića 2014 pokazali su i dokazali krajem prošle godine utakmicom pomirenja, ne samo rukometnoj, već i cijeloj sportskoj javnosti Crne Gore, da su nemile scene tokom meča istih ekipa, u okviru sedmog kola Druge lige, potisnute i zaboravljene. Klubovi su nastavili intenzivnu saradnju, pa će se u četvrtak, 16. februara od 16 sati, u Univerzitetskoj dvorani u Podgorici, sastati i podsjetiti na sportske vrijednosti i vrline“, saopštio je sportski direktor RK „Morača 2015“ Veselin Kruščić.

On je kazao da će igrači novim prijateljskim duelom još jednom poslati jasnu poruku – događa se, desilo se, ne dogodilo se više.

Poručio je da su rukometaši zaboravili mrlje i uzvratnom utakmicom žele da se opet izdignu i budu pozitivan primjer svim sportistima u Crnoj Gori.

„Na ovaj duel pozvani su rukovodioci Saveza, da bi se uvjerili u pobjedu pruženih i stisnutih ruku, te da su izrečene kazne igračima i klubovima, poslije incidenta u Nikšiću na utakmici odigranoj 3. decembra, bile drakonske i nijesu u svrsi unapređenja muškog rukometa u našoj državi“, kazao je Kruščić.

On je dodao da će članovi uprava, predstavnici i treneri dva kluba, nakon meča, potpisati Memorandum o budućoj saradnji.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!