Počele pripreme rukometašica Budućnosti

By ana popovic

Buducnost-ruk-04.08


R
ukometašice Budućnosti počele su pripreme za novu sezonu u koju ulaze sa najboljim igračima iz prošlogodišnjeg sastava i pojačane za crnogorsku reprezentativku Katarinu Bulatović, koja se poslije dvije sezone vratila u redove crnogorskog šampiona.

Igračice crnogorskog prvaka prvi trening u pripremama za novu sezonu odradile su u Tološkoj šumi, a u popodnevnom terminu su trenirale u Sportskom centru “Morača“.

Izabranice Dragana Adžića u najvećoj crnogorskoj dvorani treniraće i u utorak, a u srijedu putuju na Kopaonik, gdje će raditi na podizanju forme do 16. avgusta.

Na prozivci nije bilo samo njemačke reprezentativke Klare Voltering, a u predstojećoj sezoni između stativa češće će biti Marta Žderić i Marina Račić, eks Vukčević.

Osim Katarine Bulatović koja stiže iz redova aktuelnog šampiona Evrope Đera, sa pozajmice iz MTK je vraćena Jelena Despotović, a klub su napustile Elena Gjorgijevska, Katarina Ježić, Irina Nikitina i Ivana Božović, kao i mlade Marija Mugoša i Olivera Vukčević.

– Djevojke su imale dovoljno vremena da se oporave i odmore po završetku prethoden sezone, da se saniraju povrede i da odrade individualni dio priprema kao što je bio slučaj i prethodnih sezona. Već prvog dana priprema evidentno je da su kvalitetno radile i trenirale tokom ljeta, pa smo mogli da od starta krenemo sa jakim tempom i ozbiljnim radom kao da smo dugo na okupu. Jedini problem je što se Suzana Lazović nije oporavila u planiranom roku od povrede koljena, ali vjerujem da će za dvije sedmice početi da radi sa ekipom. Po prvi put ćemo imati manji fond igračica, jer ćemo imati 11 igračica iz seniorskog sastava, uz tri golmana, dok će ostatak tima činiti kadetkinje koje će nam biti u fokusu. Imamo veoma tešku grupu u Ligi šampiona i veliki je izazov za nas, pa znamo da moramo da radimo naporno u pripremnom periodu kako bi bili spremni za okršaje sa sjajnim protivnicima. Želimo da odigramo što više utakmica u Ligi šampiona i vjerujem da će tako i biti s obzirom na to da posjedujemo kvalitet i da sve djevojke imaju veliku želju da ostave dobar utisak u predstojećoj sezoni – kazao je trener Adžić.

Naše šampionke će u sklopu priprema za novu sezonu imati jake provjere na turnirima u Bukureštu, Koprivnici i Ljubljani.

Na turniru u glavnom gradu Rumunije, od 21. do 24. avgusta, “plave“ će igrati protiv njemačkog Bjetighajma i ruskog Rostova, dok će rivali na turniru u Koprivnici (29. i 30. avgust) biti domaćin Podravka, slovenački Krim i slovačka ekipa Mihalovce.

Turnir u Ljubljani je na programu 12. i 13. septembra, a pored domaćina Krima, protivnici će biti hrvatska Podravka i austrijski Hipo.

Za posljednji vikend tog mjeseca zakazan je prvi turnir Regionalne lige u Podgorici, na kojem su rivali ponovo Podravka i Krim, kao i Lokomotiva.

Od 6. do 12. oktobra je reprezentativna EHF nedjelja, a Liga šampiona počinje duelom sa Vardarom u “Morači“ 19. oktobra, u reprizi polufinala završnog turnira u Budimpešti u kojem je naš tim slavio nakon produžetaka.

Protivnici u grupi B je još njemački Tiringer i tim iz kvalifikacija (danski Midtjiland je favorit za prvo mjesto na kvalifikacionom turniru na kojem će još nastupiti norveški Bjasen, Podravka i Radnički iz Kragujevca).

Tri prvoplasirane ekipe izboriće plasman u drugu fazu najkvalitetnijeg takmičenja na Starom kontinentu.

rtcg.me

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!