SAVIĆ: Pokazali smo da smo tim za velika djela

By ana popovic

maja-savic108


Ž
enska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore igra od 17 sati u Ohridu sa Rumunijom polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Makedoniji. Selektorka Maja Savić u izjavi za Portal Analitika ističe da su „crvene“ spremne da idu korak dalje, i plasiraju se u finale.

– Naša očekivanja su, vjerovatno, ista kao i naših protivnica. Svi mi želimo da idemo korak dalje, da se nađemo u finalu. Najbitnije je to što je zdravstveni bilten u redu, što nemamo povrijeđenih igračica i što ćemo spremni dočekati meč – kazala je Savić i dodala:

– Imali smo jučerašnji dan da se pripremimo i oporavimo od napornog meča sa Brazilom. Mislim da smo pokazali da smo tim za velika djela i naravno da nam je želja da se nađemo u finalu.

Ona je navela da su meč protiv Brazila dobile zahvaljujući fizičkoj i mentalnoj snazi i spremnosti.

– Meč protiv Brazila ne bismo ni dobili da nijesmo bili fizički spremni, a onda i mentalno. Onakve preokrete mogu da naprave samo ekipe koje su jako i fizički, i psihički spremne. Svaki protivnik je sam po sebi težak. Svi imaju nešto u čemu su dobri i nešto u čemu su loši. Naravno da se trudimo da svakom protivniku pristupimo različito, da gledamo koje su njihove najtanje strane i gdje možemo najviše da napadamo – istakla je selektorka za Portal Analitika.

Savić je kazala da su Rumunke jače za dvije igračice u odnosu na prethodno prvenstvo.

– Rumunke su bolje u odnosu na prethodno Evropsko prvenstvo, jače su za dvije igračice. Stvarno su do sada igrale fantastično, uz jednu neriješenu utakmicu, ali imaju i slabosti, tako da ćemo se truditi da napadamo tamo gdje su najslabije – zaključila je Savić.

A.P.

foto: rtcg.me

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!