„Nijesam siguran u Novakovu fizičku snagu“

Severin Luti, dugogodišnji trener Rodžera Federera, pohvalno je pričao o srpskom teniseru Novaku Đokoviću, ali je takođe izrazio sumnju u njegovu fizičku spremu.

Foto: „Novak postaje sve opasniji“ (Beta/AP)

U intervjuu za „Tages-Anzeiger“ Luti je pričao o nedavno završenom Vimbldonu, ali i predstojećoj sezoni na betonu.

Federer je eliminisan iz Londona u četvrtini finala, kada je ga je poslije preokreta savladao budući finalista Kevin Anderson (3-2).

Luti je otklonio bilo kakvu sumnju da je Švajcarac bio povrijeđen na Vimbldonu i da je to eventualni razlog njegovog poraza. Takođe, nije se složio ni sa konstatacijom Matsa Vilandera, koji je kazao da je Teren broj jedan uticao na eliminaciju Rodžera.

„Uslovi su bili različiti i sigurno da Teren broj jedan nije bio prednost (za Federera). Ali Rodžer nikada ne traži izgovor za poraz, on uopšte to nije spomenuo kao problem. To je sve dio sporta“, rekao je Luti.

Dugogodišnji trener najtrofejnijeg Grend slem tenisera svih vremena dotakao se i Novaka Đokovića, koji je u julu osvojio četvrtu titulu na terenima Ol Ingland Klaba.

„Oduvijek mi je bilo jasno da će se (Novak) vratiti. Samo nijeste mogli da znate tačno kada će se to desiti“, rekao je Luti i dodao:

„Novak postaje sve opasniji kada krene da osvaja velike turnire, ali nisam siguran koliko je ponovo jak fizički“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar