Gojković: Da Svjetsku ligu završimo pobjedom

Selektor Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za posljednji meč preliminarnog dijela Svjetske lige sa selekcijom Rumunije u Bukureštu. „Ajkulama“ je potrebna pobjeda od šest golova razlike da bi se plasirali na finalni turnir Svjetske lige koji će se održati u Rusiji.

foto: wpolo.me

„Biće dosta teško jer kao što ste vidjeli imali smo dosta problema sa povredama. Probali smo da sačuvamo neke igrače iz jednostavnog razloga jer imaju ugovore sa klubovima i moramo ih vratiti zdrave. Ali, i ono što nas čeka na ljeto je mnogo važnije od ovoga. U svakom slučaju, a i to je dogovor, koja god ekipa da ode u Rumuniju cilj je da pobijedimo, da ovu Svjetsku ligu završimo na dobar način. Uglavnom je i protekla na taj način. Nije lako dati veliki broj golova u gostima, protiv ekipe koja je godinama bila prvi vaterpolo vrhu. Definitivno da ove godine nijesu pružili partije koje su se očekivale od njih i sigurno da će htjeti da se iskupe na domaćem terenu“, kazao je Gojković i kratko se osvrnuo na protekla četiri dana u Rijeci.

„Dobili smo sliku većine onih stvari koje smo znali, i stvari koje su s eponavljale i koje ćemo morati da porpavimo. Nije bilo lijepo za igrati, i srećan sam što se danas niko nije povrijedio. Stvarno mislim da imamo veliki prostor za napredak, i možemo da se primaknemo vrhu i da budemo konkurentni na onaj način na koji smo bili prethodnih godina. Svaki dan smo sve bliže tome.“

Meč je na programu u utorak 10. aprila u Bukureštu od 17 sati po našem vremenu.

Spisak: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Matija Brguljan, Marko Petković, Đuro Radović, Vlado Popadić, Dragan Drašković, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Jovan Sarić, Uroš Čučković, Filip Klikovac, Slaven Kandić.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!