Petković: Nema straha

#CrnogorskiVaterpolisti #MarkoPetković

Čak, iako ne budemo prvi u grupi, moraćemo da pobijedimo sve dalje da bi došli do četvrtfinala, polufinala i nadam se finala, kazao je crnogorski vaterpolista, Marko Petković.

Your browser does not support the video tag.

Petković je, sa tri pogotka, bio je jedan od boljih igrača u remiju crnogorske vaterpolo reprezentacije na startu 17. Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Agresivan i precizan u napadu, igrač Jadran Carina, bivši reprezentativac Srbije, pokazao je na debiju da će da bude vrlo značajan član Gojkovićeve selekcije.

„Željeli smo svi pobjedu. Željno smo iščekivali početak takmičenja. Znali smo da će ovo biti borba za prvo mjesto, koje nam dalje olakšava prolaz u četvrtfinale i lakšeg protivnika. Znamo svi da je svaka prva utakmica na takmičenju teška, da se treba malo prilagoditi na uslove. Uvijek ima malo treme, tenzije…“, kazao je Petković.

Crna Gora je ispustila prednost od 8:4 na početku posljednje četvrtine.

„Čekam da se slegnu stvari, da pogledamo snimak i vidimo šta tu nije funkcionisalo. Željeli smo svi da pobijedimo, to se ne dovodi u pitanje. Vidjećemo nakon sastanka sve…“, dodao je Petković.

„Ajkule“ će morati da jure gol razliku u narednim utakmicama.

„Daćemo sve od sebe. Čak, iako ne budemo prvi u grupi, moraćemo da pobijedimo sve dalje da bi došli do četvrtfinala, polufinala i nadam se finala. Straha nema. Ekipa će se prilagoditi najbolje što može“, rekao je Petković.

Petković je debitovao protiv Kanade u crnogorskoj kapici.

„Većinu ekipe znam kroz ranije godine. Svi su me primili fino. Lijepa smo cjelina, ali nova smo ekipa pa nam nedostaje malo uigravanja da bi to dobilo pravu sliku“, zaključio je Petković.

Crna Gora se sjutra sastaje sa Brazilom od 21 sat i 30 minuta s dikretnim prenosom TVCG 1.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!