Šćepanović: Kvalitet je na našoj strani

#CrnogorskiVaterpolisti

Crnogorski vaterpolisti jutros su odradili prvi trening po dolasku u Budimpeštu. „Ajkule“ su trenirale na pomoćnom bazenu u sklopu prelijepog kompleksa na kojem će se održati Svjetsko prvenstvo, koje će ujedno biti peto za naše momke.

Foto: VPSCG

„Mi stariji jesmo tu da pružimo podršku, da ravnomjerno rasporedimo teret, da tu neku odgovornost prebacimo na nas koji smo sa reprezentacijom deset godina. Da što manji pritisak bude na mlađe igrače. Naravno, trudićemo se da ih podstaknemo da pruže maksimum, da svoje zadatke izvrše na najbolji mogući način. A ako stvari postavimo na način da šta god mlađi urade da je dobro, onda nemamo šta da tražimo na ovom šampionatu. Oni možda jesu ranije, nego što je realno, dobili šansu, ali moraju da daju doprinos, da ostave srce u bazenu, da imaju veliki učinak da bismo svi zajedno napravili korak više od očekivanog“, kazao je nakon treninga kapiten Miloš Šćepanović.

„Ajkule“ će takmičenje otvoriti duelom sa Kanadom, zatim slijede mečevi sa Brazilom i Kazahstanom.

„Moramo da respektujemo svaku ekipu. I kada smo bili u jačim sastavima znali smo da se opuštimo, i onda smo imali problema sa ovakvim ekipama kao što su u našoj grupi. Pozivamo sve vrijeme na neku opreznost, da se maksimalno mobilišemo, da se maksimalno spremimo, da na pravi način odgovorimo zadacima koji su pred nama. Uz veliku želju i agresivnost mislim da nećemo imati problema, a i kvalitet je na našoj strani“, zaključio je Šćepanović.

Jedna od glavnih uzdanica u napadu biće Aleksandar Radović, koji vjeruje u dobar start Crne Gore.

„Jedva čekam da krene takmičenje. Svakako da će meč sa Kanadom u grupi biti najbitniji, to je i prvi duel na šampionatu, a i Kanada je najkvalitetnija ekipa u grupi. Analizirali smo ih dobro, pripremili smo se za taj meč. Momci su i igrali sa njima na turniru u Grčkoj, tako da imamo dovoljno informacija. Cilj je i dalje isti, kao i nakon žrijeba. Želimo da osvojimo prvo mjesto u grupi,d a se plasiramo direktno u četvrtfinale, a onda idemo meč po meč“, kazao je Radović.

Prvi meč na programu je u ponedjeljak 17. jula od 10 sati i 50 minuta protiv Kanade.

Foto: VPSCG

GRUPA A: Crna Gora, Brazil, Kanada, Kazahstan

GRUPA B: Italija, Mađarska, Australija, Francuska

GRUPA C: Španija, Grčka, Srbija, Južna Afrika

GRUPA D: Hrvatska, SAD, Rusija, Japan.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!