Asad: Želimo da zauzmemo svaki pedalj Sirije

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#BliskiIstok #BašarAlAsad #Sirija #Zauzimanje

assad-afp.jpg

Sirijski predsjednik Bašar el Asad izjavio je da nastojanja američkog predsjednika Donalda Trampa da zabrani državljanima Sirije ulazak u SAD “nijesu usmjerena protiv sirijskog naroda”.

“To je protiv terorista koji bi se infiltrirali među imigrante na Zapadu. I to se događalo. Događalo se u Evropi, uglavnom u Njemačkoj”, rekao je Asad u intervjuu za francuske medije Radio Jurop 1, televizijske kanale TF1 i LCI, koji je snimljen u utorak, prenosi Rojters.

Trampova izvršna uredba, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD izazvala je veliko nezadovoljstvo u svijetu, a i samoj Americi gdje ju je savezni apelacioni sud osporio.

Govoreći o konfliktu u Siriji, Asad je rekao da osvajanje Rake nije prioritet za vladine snage već da je cilj da se zauzme “svaki pedalj” sirijske teritorije, prenosi AFP.

Pročitajte još:   Mugabe: Neću da podnesem ostavku

“Raka je simbol”, rekao je Asad ocijenivši da džihadistički napadi u Francuskoj nijesu “neminovno pripremljeni” u tom uporištu Islamske države u Siriji.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!