Asad: Želimo da zauzmemo svaki pedalj Sirije

#BliskiIstok #BašarAlAsad #Sirija #Zauzimanje

assad-afp.jpg

Sirijski predsjednik Bašar el Asad izjavio je da nastojanja američkog predsjednika Donalda Trampa da zabrani državljanima Sirije ulazak u SAD “nijesu usmjerena protiv sirijskog naroda”.

“To je protiv terorista koji bi se infiltrirali među imigrante na Zapadu. I to se događalo. Događalo se u Evropi, uglavnom u Njemačkoj”, rekao je Asad u intervjuu za francuske medije Radio Jurop 1, televizijske kanale TF1 i LCI, koji je snimljen u utorak, prenosi Rojters.

Trampova izvršna uredba, kojom se putnicima iz sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD izazvala je veliko nezadovoljstvo u svijetu, a i samoj Americi gdje ju je savezni apelacioni sud osporio.

Govoreći o konfliktu u Siriji, Asad je rekao da osvajanje Rake nije prioritet za vladine snage već da je cilj da se zauzme “svaki pedalj” sirijske teritorije, prenosi AFP.

“Raka je simbol”, rekao je Asad ocijenivši da džihadistički napadi u Francuskoj nijesu “neminovno pripremljeni” u tom uporištu Islamske države u Siriji.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!