Britanija odbila vizu Skripaljevoj rođaki

Britansko ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je danas zahtjev za vizu rođaki bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja koji je zajedno sa ćerkom Julijom otrovan nervnim agensom početkom marta u Engleskoj.

Ilustracija (foto: pixabay.com)

„Odbili smo zahtjev za vizu Viktoriji Skripalj zato što nije bio u skladu sa imigracionim propisima“, rekao je portparol britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Skripalj i njegova ćerka su u bolnici više od mjesec dana, od kad su pronađeni bez svijesti na klupi u Solsberiju. Oni su otrovani toksičnim nervnim agensom zvanim Novičok.

Julija Skripalj prije neki dan rekla je da joj je bolje i da je svakim danom sve jača, a ljekari su danas saopštili da njen otac Sergej Skripalj nije više u kritičnom stanju i da se „brzo oporavlja“.

Viktorija koja živi u Rusiji rekla je da će posjetiti rođaku u bolnici kada je bolničko osoblje objavilo da se Julija oporavlja od napada.

Ruska državna televizija emitovala je telefonski razgovor Viktorije i njene rođake u kome Julija navodno kaže da je sve dobro, i da njen otac spava.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!