Da Silva će se predati policiji

Bivši predsjednik Brazila Luis Injasio Lula da Silva izjavio je danas da će se predati policiji nakon što mu je sud naložio da počne sa izdržavanjem kazne od 12 godina zbog korupcije.

(ilustracija/Pixabay)

Lula da Silva je to najavio u obraćanju pristalicama na bini ispred zgrade metalurškog sindikata u mjestu Sao Bernardo do Kampo, predgrađu Sao Paola, gdje se sklonio kod pristalica, navodi BBC.

Njemu se na bini pridružila smijenjena predsednica Dilma Rusef, što je izazvalo oduševljenje među više stotina okupljenih pristalica.

Sudija Serđo Moro, koji je prošle godine osudio Lulu za korupciju, u četvrtak je naložio hapšenje bivšeg predsjednika kako bi počeo da izdržava kaznu od 12 godina i mjesec dana zatvora.

Lula da Silva negira krivicu i navodi da je izložen političkom progonu kako ne bi mogao da učestvuje na predsjedničkim izborima u oktobru.

Bio je predsjednik Brazila od 2003. do 2011, a u julu 2017. osuđen je zbog korupcije i pranja novca, u okviru najveće istrage o korupciji u istoriji Brazila, poslije koje su u zatvoru završili i viđeni političari i poslovni ljudi.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!