I vladini i opozicioni mediji: Velika pobjeda Asadovaca

0610_bashar-assad.jpg

Snage sirijske vlade zauzele su granicu s Golanskom visoravni i prvi put u sedam godina povratile kontrolu nad tom oblasti. To se dogodilo poslije predaje ekstremista na posljednjem dijelu te teritorije koji su kontrolisali.

I vladini mediji i opoziciona Opservatorija za ljudska prava izvijestili su o uspjehu snaga sirijskog predsjednika Bašara Asada protiv džihadista povezanih s Islamskom državom, poslije šestonedjeljnih borbi na jugozapadu Sirije, prenosi Asošiejted pres.

Opservatorija je navela da su ekstremisti danas predali kontrolu nad basenom rijeke Jarmuk na jugozapadu Sirije, a medij blizak sirijskim vlastima javio je da je vojska uspostavila kontrolu duž granice s Golanskom visoravni, teritorijom koju je Izrael okupirao u ratu protiv Sirije 1967. godine.

Vladine snage su izgubile kontrolu nad granicom 2011. godine, kada je počela pobuna protiv vladavine predsjednika Bašara Asada, a ekstremisti povezani s Islamskom državom kasnije su preuzeli tu oblast od opozicionih snaga.

Asadove snage sada kontrolišu gotovo čitavu jugozapadnu Siriju pošto su prošlog mjeseca osvojile provincije Dara i Kuneitra u borbama sa snagama opozicije i Islamskom državom.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!