Kaputo: Bil Klinton se uplitao u ruske izbore

#BijelaKuća #Rusija

svet-kaputo-bil-2_620x0.jpg

Šef Bijele kuće je krenuo u kontraofanzivu povodom zahuktavanja optužbi u vašingtonskim krugovima da se Rusija miješala u predsjedničke izbore u SAD. Predsjednik SAD Donald Tramp će postaviti bivšeg federalnog tužioca Taja Koba za specijalnog savjetnika, za koga je Bijela kuća saopštila da će služiti kao “ključni član osoblja”, a mediji da će mu zadatak biti saopštenja o istrazi o ruskom miješanju u američke predsjedničke izbore 2016. godine. Istovremeno, bivši Trampov savjetnik za komunikacije Majkl Kaputo, optužio je bivšeg šefa Bijele kuće Bila Klintona za miješanje u ruske izbore!

Kaputo tvrdi da ga je administracija nekadašnjeg demokratskog šefa Bijele kuće Bila Klintona, i supruga Hilari Klinton, glavne Trampove rivalke na izborima za predsjednika SAD, slala 1994. u Rusiju sa ciljem reizbora Borisa Jeljcina.

Kaputo je najpre na Kapitol hilu svjedočio puna četiri sata pred istražiteljima Predstavničkog doma američkog Kongresa, gdje je tvrdio da on lično nije imao “nikakve kontakte sa Rusima” tokom Trampove kampanje. Ali, medijima je ponudio priču o kojoj ga u Kongresu nisu pitali.

U gostovanju na “Foks njuzu”, posle svjedočenja, Kaputo je, naime, iznio kontratvrdnju o miješanju demokrata u ruske izbore, prije 23 godine:

“Mi (SAD) smo se miješali u izbore, mene je Klintonova administracija poslala 1994. u Rusiju da se miješamo u njihove izbore”, rekao je Kaputo.

Novinar ga je na to upitao šta je tadašnja američka predsjednička administracija pokušala da ostvari u Rusiji:

“Reizbor Borisa Jeljcina”, rekao je Kaputo.

On je, zatim, na pitanje “kako je to prošlo po Rusiju” odgovorio:

“Pa, nije bilo sjajno”, rekao je.

Pojačanje Trampovog tima za odbranu od optužbi da se Rusija miješala u izbore u SAD, dolazi neposredno posle navoda da se predsjednikov sin, Donald mlađi, sastao sa advokaticom koja ima veze sa Kremljom kako bi pribavio kompromitujuće informacije o Hilari Klinton, kandidatkinji demokrata za šefa Bijele kuće.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!