Kina će uputiti izaslanika u Sjevernu Koreju

#KinaSjevernaKoreja #SongTao

Kina će u petak u Sjevernu Koreju uputiti specijalnog izaslanika predsjednika Si Đinpinga, javila je danas agencija Sinhua neposredno po završetku azijske turneje američkog predsjednika Donalda Trampa tokom koje je posjetio i Peking, od koga je zatražio da pojača pritisak na Pjongjang da obustavi svoj nuklearni program.

Obavijestiće Pjongjang o rezultatima kongresa KPK :Tao (foto:Beta)

Song Tao, zvaničnik biroa za međunarodne veze Komunističke partije Kine, biće zadužen da obavijesti Pjongjang o rezultatima kongresa KPK održanog polovinom oktobra na kome je Si ponovo izabran da vodi partiju i zemlju, dodala je Sinhua ne navodeći druge detalje.

Najava o upućivanju kineskog zvaničnika u Sjevernu Koreju dolazi poslije upravo završene Trampove turneje po azijskim zemljama tokom koje je zatražio od regionalnih zvaničnika da pojačaju pritisak na Pjongjang zbog njegovog nuklearnog programa.

Kina, koja je glavni diplomatski i ekonomski saveznik Sjeverne Koreje, odobrila je i sprovodi međunarodne sankcije usvojene rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN protiv Sjeverne Koreje poslije nekoliko njenih nuklearnih i balističkih proba.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!