Kladionice predviđaju: Tramp uskoro odlazi iz Bijele kuće?

#BijelaKuća #DonalTramp #Mandat

trmas.jpg

Kladioničari s obje strane Atlantika masovno ulažu novac kladeći se na to hoće li Donald Tramp uspjeti da izgura čitav mandat na mjestu predsjednika SAD, prije svega zbog učestalih skandala u prva četiri mjeseca u Bijeloj kući.

Onlajn kompanija “PredictIt”, koja se bavi predviđanjem političkih dešavanja, ističe da je zabilježen rekordan priliv uplata tokom protekla dva dana na opkladu koja glasi: Hoće li Tramp biti opozvan 2017?

U poslednja 24 sata primljeno je više od 100.000 uplata, a “Gardijan” to pripisuje činjenici da je u javnost procurela vijest da je Džejms Komi, bivši direktor FBI kojeg je Tramp otpustio, napisao bilješku u kojoj stoji da je američki predsjednik od njega zahtjevao da okonča istragu o vezama Rusije i administracije Bijele kuće, prevashodno bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina.

U jednom trenutku u srijedu ujutru, vjerovatnoća da će Tramp biti opozvan je porasla, i sada prema procjenama kladioničara iznosi 33 posto, što je ogroman skok u odnosu na sedam procenata koliko je iznosila prošle nedelje. Krajem dana, ipak, vjerovatnoća o impičmentu je skliznula na 27 odsto.

“PredictIt” vode kuća za politički konsalting “Aristotel” iz Vašingtona i univerzitet Viktorija iz Velingtona na Novom Zelandu (svi korisnici “PredictIt-a” su registrovani američki glasači).

Britanska kladionica “Pedi Pauer Betfer” ističe da je položeno više od 5.000 funti opklada na Trampov rani odlazak sa vlasti svega nekoliko sati nakon što je otpustio Komija.

Druga britanska kladionica “Ledbrouks” postavila je kvotu 4-5, što znači da po njihovoj procjeni postoji vjerovatnoća od čak 56 posto da Tramp bude opozvan, prenosi “Gardijan”. Međutim, to je snižena kvota.

„Ljudi su jednostavno masovno počeli da ulažu novac na Trampov opoziv, morali smo drastično da spuštamo kvote“, istakli su iz “Ledbrouksa”.

Izvor: Cafe Del MontenegroŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!