Kongres dao zeleno svijetlo Obami

By aleksandra stankovic

1509barak


P
redstavnički dom Kongresa SAD odobrio je plan američkog predsjednika Baraka Obame za obuku i naoružavanje sirijskih pobunjenika koji se bore protiv ekstremističke Islamske države.

U Prestavničkom domu republikanci imaju većinu, a Obamin plan je odobren u rekordnom roku. Danas će i Senat odlučivati i očekuje se da plan i tu dobije podršku.

Obama je rekao da je zeleno svijetlo koje je plan sinoć dobio u Kongresu „važan korak“ da bi se odgovorilo na prijetnju terorističke grupe „poznate pod nazivom Islamska država“.

Iako je izložio planove za jačanje borbe protiv džihadista,američki predsjednik je juče ponovio da neće slati kopnene snage da se bore na terenu.

Obama je juče imao konsultacije s vojnim zvaničnicima SAD o antiterorističkoj kampanji protiv Islamske države., dok su u isto vrijeme elitne jedinice iračke vojske vodile borbe protiv terorista u Fadiliji, oko 50 kilometara od Bagdada.

Takođe, američki vazdušni napadi su nastavljeni. Napadnuta su tri uporišta Islamske države južno od glavnog grada, u kojima je poginulo najmanje četvoro ekstremista.

Izvor: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!