Merkel želi novi puni mandat

#AngelaMerkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u intervjuu njemačkoj televiziji ARD da će se kandidovati za pun četvorogodišnji mandat na izborima 24. Septembra.

Neću prihvatiti gornje granice izbjeglica:Merkel (foto:Beta)

Ona je između ostalog u intervjuu branila svoju migracionu politiku, još jednom odbacivši gornju granicu broja izbjeglica.

„Što se gornje granice broja izbjeglica tiče moj stav je i dalje više nego jasan: ja neću prihvatiti gornje granice“, rekla je Merkel.

Postavljanje granice traži CSU s kojom je kancelarkina CDU na saveznom nivou u koaliciji. Smanjenjem broja izbjeglica kroz ciljano usmjeravanje i borbu protiv uzroka emigracije može postići više nego prostim uvođenjem gornje granice, rekla je ona, prenosi Hina.

Deset nedjelja uoči federalnih izbora, rival Merkelove Martin Šulc optužio je kancelarku da daje „prazna obećanja“ o ekonomskoj i političkoj budućnosti Njemačke.

Ona je odbacila optužbe da zanemaruje infrastrukturu zemlje, i istakla da su investicije već povećane, ali da u nekim djelovima Njemačke postoje prepreke kad je riječ o kapacitetima i planovima za trošenje novca.

„Trenutno ne možemo da potrošimo novac koji imamo“, rekla je ona za ARD, ukazavši na prepreke koje postoje kad je riječ o planovima i kapacitetima građevinske industrije i na nivou regionalnih vlasti, prenosi Rojters.

Njemačka je namijenila milijarde eura investicija za škole, predškolske ustanove, bolnice i izgradnju stanova, ali su lokalne vlasti do sada, zbog problema u planiranju,potrošile samo dio tih sredstava, napominje britanska agencija.

Merkel je danas rekla da je federalna vlada ostavila na stranu dodatna novčana sredstva za nove investicije u srednjeročnim budžetskim planovima, istakavši da „ima još mnogo posla u tom pogledu“.

Izvor: Radio Televizija Crne GoreŽelite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!