Moguće da Rusi imaju kompromitujuće podatke o Trampu

Bivši direktor FBI Džejms Komi izjavio je da postoji mogućnost da Rusija posjeduje kompromitujuće informacije o američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

Komi je rekao da američki predsjednik 'moralno nepodoban' da vodi SAD insistirajući da je Tramp 'lažov'Foto: Komi je rekao da američki predsjednik ‘moralno nepodoban’ da vodi SAD insistirajući da je Tramp ‘lažov'“ (Foto: Gulliver/Getty Images)

Kako je rekao, vjerovatno postoje dokazi o njegovom „ometanju pravosuđa“, prenijela je agencija AP.

Komi je u intervjuu američkoj televizijskoj mreži ABC rekao da je „zapanjujuće“ pomisliti da Rusija ima kompromitujuće informacije o Trampu ali da tu mogućnost ne treba isključiti.

Prema njegovima riječima, verovatno je da je Tramp ometao pravosuđe u svojim predsjedničkim postupcima.

Komi je rekao da američki predsjednik „moralno nepodoban“ da vodi SAD insistirajući da je Tramp „lažov“.

„Ne vjerujem u priče da je mentalno nesposoban ili da je u prvoj fazi demencije. Mislim da nije mentalno već moralno nepodoban da bude predsjednik. Naš predsjednik treba da bude oličenje poštovanja i da se vodi vrijednostima koje su u srcu naše zemlje. Jedna od tih vrijednosti je istina a to predsjednik nije sposoban da poštuje“, rekao je Komi u dugom intervjuu američkoj televiziji.

Bivši šef FBI sjutra treba da izda knjgu „A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership“ (Velika lojalnost: Istina, laži i vođstvo) u kojoj opisuje 20 godina karijere za vreme predsjednika Džordža Buša mlađeg i rada u FBI-u od 2013. do 2017. godine.

Komi u knjizi, čiji su dijelovi procurili u javnost, piše da je Tramp „okorjeli lažov“ koji ljude oko sebe podređuje lojalnosti kao „vođa mafije“.

Tramp je Komija smijenio u maju prošle godine zbog istrage FBI-a o mogućoj predizbornoj saradnji Trampovih saradnika s Rusijom 2016. godine.

Komi je ranije u Senatu Kongresa SAD već pominjao pritiske Bijele kuće i da je Tramp zahtijevao njegovu lojalnost i zatražio da odustane od istrage protiv generala Majkla Flina, tadašnjeg savjetnika za državnu bezbjednost koji je bio primoran na ostavku.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!