Nema predloga za nove napade u Siriji

Šef britanske diplomacije Boris DŽonson izjavio je danas da će zapadne sile razmotriti opcije ako sirijska vlada ponovo upotrijebi zabranjeno hemijsko oružje, ali da trenutno nema plan novih napada u Siriji, prenosi Agencija Anadolija (AA).

Džonson: Asadov režim nije toliko glup da pokrene još jedan napad hemijskim oružjem (Foto: Beta/AP)Foto: Džonson: Asadov režim nije toliko glup da pokrene još jedan napad hemijskim oružjem (Foto: Beta/AP)

Američke, francuske i britanske snage su u noći sa petka subotu izveli raketne napade na tri uporišta sirijskog režima u znak odmazde nakon navodne prošlonedjeljne upotrebe hemijskog oružja u napadu na civile u Dumi.

Čelnici tri države tvrde da su udari bili ograničeni na sirijska postrojenja za hemijsko oružje te da njihova svrha nije bila srušiti Asada ili intervenisati u građanskom ratu.

Govoreći na BBC-u, šef britanske diplomacije podržao je odluku premijerke Tereze Mej o učešću u napadu, ističući kako je to bio ispravan potez kako bi se spriječila dalja upotreba hemijskog oružja.

„U ovom trenutku nema predloga za nove napade jer Asadov režim nije toliko glup da pokrene još jedan napad hemijskim oružjem. Ako se i kada to dogodi, tada ćemo sa saveznicima razmotriti koje su opcije“, kazao je Džonson gostujući na BBC-ju.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!