Poplave u Atini, stradalo sedam osoba

Prva međunarodna konferencija o Vrancu i drugim
crnogorskim autohtonim sortama vinove loze

#Evropa #Atina #Bujice #Poplave

poplavljeni-znak.jpg

Najmanje sedam osoba poginulo je u poplavama u Atini koje su nastale nakon obilnih kiša, prenosi AP. Bujične poplave na zapadnoj periferiji Atine pretvorile su puteve u mutne brzake pune blata i šuta.

Navodi se da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svojem domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno tijelo nastradalog muškarca.

AP navodi da su vatrogasci primili 340 poziva za pomoć kako bi ispumpali vodu iz poplavljenih zgrada i spasili ljude koje su zarobljeni zbog nadolaska vode posle velikog nevremena.

Saopšteno je da su da vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim dijelovima auto-puta Atina-Korint koji ide kroz taj dio Grčke.

Vatrogasci su uspijeli da spasu putnike autobusa koji je ostao zarobljen na auto-putu nakon nailaska bujice.

Pročitajte još:   Anđelina Džoli : “Silovanje je jeftinije od metka“

ANA je prethodno javila da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba je poginula, a više ljudi je ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

“Radimo najbolje što možemo kako bismo se suočili s ovim problemima”, izjavila je portparolka vatrogasne brigade Stavrula Maliris grčkoj agenciji.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!

Ostavite komentar