Porast porodičnog nasilja zbog poraza Engleske

Porodično nasilje poraslo je tokom nastupa Engleske na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji, a poraz u polufinalu od Hrvatske vjerovatno će rezultirati još većim brojem slučajeva, objavila je vodeće britansko udruženje za pomoć ženama žrtvama nasilja.

Foto: „Najmanje 3500 prijava za porodično nasilje“ (Foto: Pixabay/Ilustracija)

Broj žrtava koje je policija prijavila Nacionalnom centru za porodično nasilje porastao je za petinu ovog mjeseca tokom kojeg je engleska reprezentacija ostvarivala najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima u posljednjih 28 godina, prije nego što je u srijedu izgubila od Hrvatske.

Centar je u junu primio najmanje 3500 prijava za porodično nasilje, 600 više od prosjeka.

Policija i aktivisti na to su upozorili i uoči prvenstva, budući da statistika pokazuje da porodično nasilje raste dok igra engleska reprezentacija.

„Nakon poraza od Hrvatske, siguran sam da će nam se obraćati još više žena“, rekao je direktor centra Mark Grouvs.

„Tako značajno povećanje može se objasniti samo nečim jako specifičnim, a jedino što se dogodilo je to da smo izgubili fudbalsku utakmicu“, dodao je.

Do sada najpreciznije istraživanje veze između Svjetskog fudbalskog prvenstva i porodičnog nasilja pokazalo je da su incidenti u Lankaširu na sjeveru Engleske porasli 38 odsto kada je engleska reprezentacija izgubila, a 26 odsto kada je dobila utakmicu.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar