Protesti i kritike nakon Bijela kuća zabranila ulaz novinarki CNN

bijela-kuca-20-2.jpg

Zbog jednog pitanja koje je ranije postavila predsjedniku Donaldu Trampu, novinarka CNN-a Kejtlen Kolins nije puštena u Bijelu kuću, na pres-konferenciju Trampa i predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera.

Ta novinarka je u srijedu bila na prepodnevnoj konferenciji za štampu u Bijeloj kući, kada je bilo i pitanja o jednom bivšem Trampovom advokatu, za koga se tvrdi da se s jednom manekenkom dogovarao da ćuti o ranijoj ljubavnoj vezi s Trampom.

Novinarka Kolins je rekla da su je zbog pitanja o tome potom ukorili Trampovi saradnici i rekli joj da neće moći da dođe na narednu pres-konferenciju Trampa i Junkera.

Ti zvaničnici Bijele kuće to danas nisu potvrdili, ali nisu ni demantovali, a ukazali su na potrebu “veće uljudnosti” novinara.

CNN je u saopštenju osudio potez predsjednikovih saradnika koji je nazvao “odmazdom”, a pomenuo je i da takav postupak “nije znak otvorenosti i slobode medija”.

“Samo zato što Bijeloj kući nisu prijatna pitanja o vijestima dana, ne znači da ta pitanja nisu važna i da ih ne treba postavljati”, navela je ta mreža.

Postupak Trampovih saradnika je osudilo i Udruženje izvještača iz Bijele kuće, kao “pogrešan i neprikladan”, i kao “odmazdu” koja se “ne može odbraniti”.

Kritika je stigla čak i iz Televizije Foks, najnaklonjenije prema Trampu, koja je saopštila da “snažno solidarno podržava CNN i pravo novinara na potpun pristup (institucijama) kao dio slobode štampe”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!