Skandal u Italiji, ministar prikriveno citirao Musolinija

matteo-salvini-benito-mussolini_1797255.jpg

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini objavio je na Tviteru poruku u kojoj prikriveno citira bivšeg italijanskog fašističkog diktatora Benita Musolinija.

Salvini, kojeg CNN naziva “populističkim” ministrom, napisao je “toliko neprijatelja, toliko časti”, što predstavlja varijaciju na poznatu Musolinijevu izjavu “mnogo neprijatelja, mnogo časti”.

Objava na Tviteru uslijedila je kao odgovor na članak u magazinu koji govori o Salvinijevim kritičarima, uključujući Katoličku crkvu i vodeće ljevičarske intelektualce, dok njemu raste popularnost u javnosti.

Salvini je za britanski Sunday Times izjavio da se niska stopa nataliteta u Italiji koristi kao izgovor za “uvoz migranata”, da se time ugrožava italijanska tradicija i identitet.

“Država u kojoj se ne rađaju djeca predodređena je da umre”, rekao je Salvini.

Rimokatolički sedmični list Familija kristijana Salvinija je prošle sedmice nazvao đavolom, zbog prijedloga italijanskog ministra u vezi sa migracijama.

List je na naslovnoj strani napisao “Odstupi, Salvini”, čime se aludira na riječi Isusa Hrista “Odstupi, đavole”, koje su se u srednjem vijeku koristile u obredima istjerivanja đavola.

Komentari Salvinija pojavili su se na dan kada je premijer Italije Đuzepe Konte stigao u Vaštington, gdje će se danas sastati sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!