Teorije zavjere: Iza požara stoje Putin, Erdogan, ili SAD

Grčki mediji pišu o teorijama zavjere vezanim za moguće uzroke stravičnih požara koji su prošle sedmice pogodili okolinu Atine i u kojima je život izgubila 91, a nestalo najmanje 25 osoba.

Foto: Beta/APFoto: Foto: Beta/AP

Atinski list “Elefthari Ora“ prenosi izjave neimenovanih izvora koji tvrde da su turski agenti uz upotrebu ruske tehnologije izazvali požar u regiji Mati u kojoj se kriju odbjegli turski vojnici.

„(Premijer Aleksis) Cipras je spreman da spali cijelu Grčku: Potpaljivači su Erdogan i Putin“, piše „Elefthari Ora“.

Isti list u drugom dijelu teksta piše da je evidentno da Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) smeta zbližavanje Turske i Rusije te se SAD navodi kao mogući podmetač požara kako bi za to djelo optužili Tursku.

List “Kontra News“ piše da su strani agenti zapalili Attiku i pobili ljude.

Izvori tog lista tvrde da je riječ o planskom aktu organizacija koje žele da dodatno destabilizuju Grčku, a navodno je i premijer Grčke Aleksis Cipras na sjednici Vlade priznao da postoji ta mogućnost.

Internet portal “Attikanea“ ipak piše da je požar podmetnuo SAD i to koristeći NASA-ine lasere MASERS.

I portal “Megas Filipos“ takođe smatra da je SAD podmetnuo požare u Atini. Ta medijska kuća je ukazala na istopljena stakla automobila na opožarenom području i tvrdi da je požar izazvan navodećim energetskim oružjem DEW.

I na društvenim mrežama Grci vode žustru polemiku o mogućoj teoriji zavjere. Većina za požare optužuje SAD i njene tehnologiju HAARP.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!