Tramp: Istraga FBI-a je najveći lov na vještice

#DonaldTramp #Istraga

g55HA9zSTVilgLtUr4lQ_donald_trump_birther.jpg

Predsjednik SAD Donald Tramp na Tviteru žestoko reagovao na federalnu istragu o navodnoj koordinaciji Rusije i njegove kampanje uoči predsjedničkih izbora.

“Ovo je najveći pojedinačni lov na vještice na nekog političara u američkoj istoriji”, napisao je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

Američko Ministarstvo pravde imenovalo je bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savjetnika za nadgledanje savezne istrage o navodnoj koordinaciji između Rusije i predizborne kampanje predsjednika SAD Donalda Trampa tokom 2016. godine.

Imenovanje je uslijedilo u vrijeme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom, prenosi AP. Ministarstvo pravde saopštilo je da je Miler podnio ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savjetnika.

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, poslije čega ga je na tom mjestu zamijenio Džejms Komi.

Predsjednik SAD Donald Tramp je prošle nedjelje smijenio Komija sa mjesta direktora FBI-ja, koji je vodio istragu o navodnoj umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Imenovanje Milera uslijedilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Bijeloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu, što je Bijela kuća negirala.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!