U Parizu za vikend vanredne mjere bezbjednosti

U Parizu će za vikend biti uvedene pojačane i vanredne mjere bezbjednosti zbog predstojećeg državnog praznika, Dana pada Bastilje i finalne utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu pošto će se reprezentacija Francuske boriti protiv Hrvatske za titutlu prvaka, prenijeli su danas francuski mediji.

Foto: „Očekuje se oko 90 000 ljudi“ (Foto: Beta/AP)

Više od 12 000 pripadnika snaga bezbjednosti biće raspoređeno u Parizu, gdje će sjutra biti održana tradicionalna vojna parada koja se obično kreće od Trijumfalne kapije do trga Konkord preko avenije Jelijsejskih polja.

Predviđeno je, kao i svake godine, da okolne avenije budu zatvorene za saobraćaj, dok će u nedjelju biti zatvoren širi krug u toj četvrti jer se očekuje oko 90 000 ljudi poslije utakmice bez obzira na rezultat, prenio je list „20 minuta“.

Pored snaga bezbjednosti i oko 2 000 vojnika na širem području Pariza, biće raspoređeno i oko 3 000 pripadnika ekipa vatrogasaca i medicinskog osoblja.

Planirano je da u zonama slavlja budu uklonjena vozila sa parkinga, naveli su mediji pozivajući se na izvore bliske pariskoj prefekturi i dodali da je cilj raspoređivanja pojačanih snaga bezbjednosti sprječavanje terorističkih napada ali i gradskog nasilja.

U nedjelju, kada će biti utakmica, građani će moći da uđu u zonu proslave na Jelisejskim poljima uz prethodnu policijsku kontrolu.

Francusku je od 2015. pogodila serija terorističkih napada u kojima je poginulo nekoliko stotina osoba.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar