ŽABLJAK: Turista sve više

By Predrag Zečević

zabljak


P
rema podacima Turističke organizacije na Žabljaku trenutno odmara nešto više od 700 registrovanih turista. Procjena je da je turista znatno više, imajući u vidu brojne vikend kuće i gužve na svakom koraku od trgovinskih i ugostiteljskih objekata do šetališta i parkinga.

Loše vrijeme uticalo na turističku posjetu Žabljaka Loše vrijeme uticalo na turističku posjetu Žabljaka

Žabljak se očigledno popunjava, ali prvi dio ljeta zbog vremenskih uslova nije ispunio očekivanja turističkih radnika, kazao je vlasnik turističkog komplesa Javorovača, Vuk Popović.

„Očekivali smo više, međutim vremenske neprilike koje nas prate od zime smanjile su broj gostiju. Očekujemo ovih dana poboljšanje vremena i veći broj turista. Najave za avgust i septembar su dobre i sve zavisi od vremena“, kazao je Popović.

Na rijeci Tari, najčistijoj evropskoj rijeci i najdubljem kanjonu Evrope, pod UNESCO-ovom zaštitom, posjeta je dobra. To nam je potvrdio rafter Dane Novosel.

„Ima turista, malo je zbog kiše prva polovina jula bila lošija, a sada je stanje dobro. Od gostiju najviše imamo Francuza i Belgijanaca, ali ima dosta i Rumana, Poljaka, Rusa“, kazao je Novosel uz očekivanje da će nastavak ljeta biti još bolji.

Nacionalni Park Durmitor nudi raznovrsne programe aktivnog odmora, kao i avanturističke sadržaje među kojima se po atraktivnosti izdvaja „zip line“, prelet nad kanjonom Tare, koji privlači veliki broj posjetilaca, uglavnom stranaca.

Vlasnik Milutin Tomić zadovoljan je posjetom.

„Zadovoljni smo dosadašnom sezonom i očekujemo dobru posjetu u nastavku ljeta. Dužina sajle preko rijeke je 360 metara. Najviša tačka je oko 170 metara tačno iznad rijeke, let traje 40 sekundi, a cijena je 10 eura“, kazao je Tomoć.

Kišno ljeto ne ometa samo turističke radnike nego i goste Žabljaka.

„Ipak, snalazimo se“, kaže Beograđanka Bojana Žugić.

„Na vrijeme ne možemo da utičemo, ali moja zamjerka je na lošu ponudu na Crnom jezeru, pored vode na česmi, tamo imamo još Avantura park. Voli je super snadbjeven, a i Savin kuk je za svaku pohvalu“, kazala je naša sagovornica.

I dok su u prvom dijelu sezone na Žabljaku dominirali stranci sa prvim danima avgusta, odnos se promijenio u korist domaćih turista. (Radio Crne Gore, Portal RTCG)

Via: Analitika

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!