Компанија Пхилип Морис Интернатионал: Људи који пуше и они који брину о томе заслужују да науче о алтернативама цигаретама

Сваке године 31. маја Свјетска здравствена организација (СЗО) и њени партнери обиљежавају Свјетски дан без дувана. Ове године обиљежиће га и Пхилип Морис Интернатионал, уз позив да се овај дан убудуће препознаје као Свјетски дан без пушења. У највећим свјетским медијима, ова компанија је објавила оглас у коме наглашава да се људима који пуше мора пружити боља могућност да науче о алтернативама цигаретама.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свјетска здравствена организација предвиђа да ће 2015. бити више од милијарду људи који ће и даље пушити, отприлике исто колико их је и сада. Њихов најбољи избор је да престану, али шта са онима који то не чине? Изгледа смислено да мушкарци и жене заслужују да имају приступ информацијама о мање штетним алтернативама цигаретама и компанија ПМИ позива СЗО на храбрији приступ јавном здрављу.

“За све људе који без обзира на све настављају да пуше, СЗО је у савршеној позицији да препоручи прелазак са цигарета на алтернативе. Политика која подразумијева информисање људи о алтернативама смањиће распрострањеност пушења у већем нивоу и брже него садашње анти-пушачке мјере”, рекао је Андре Каланцопулос, генерални директор ПМИ.

Компанија ПМИ је до сада уложила 4.5 милијарде долара као подршку тиму од 400 свјетски признатих научника, који су провели године стварајући и тестирајући низ производа који не генеришу дувански дим и који представљају бољи избор за милионе пушача који не желе да престану да пуше. Више од пет милиона пушача широм свијета је прешло на ИQОС, револуционарни производ компаније ПМИ који се базира на технологији загријавања, а не сагоријевања дувана, а 10.000 њих прелази сваког дана. Слиједећи примјер Филип Мориса, и друге дуванске компаније раде на иновацијама на том пољу, јер дуванска индустрија генерално почиње да се креће у правцу бенефита за мушкарце и жене који пуше.

“Људи који пуше, заслужили су план који укључује и боље алтернативе цигаретама. Са наше стране, одлучни смо да остваримо будућност без дуванског дима кроз иновације које испуњавају захтјеве науке и потребе потрошача. Наша краткорочна амбиција је да једна трећина наших потрошача пређе на боље алтернативе. Дугорочно, желимо да престанемо да продајемо цигарете у потпуности. Међутим, морамо да обезбједимо подршку заједнице која брине о јавном здрављу, да би се ово десило што прије”, рекао је Каланцопулос, вјерујући да би било много ефикасније, ако би се умјесто посвећивања једног дана годишње борби против дувана, сваки дан промовисао као “дан без пушења”.

Филип Морис предлаже свим надлежним институцијама да размотре могућност да уз борбу за престанак пушења, научно засноване производе без дуванског дима прихвате као комплементарну мјеру, која може имати позитиван утицај на јавно здравље.

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669